Johannisholms Stugby

Vidsträckta skogar, klara sjöar och forsar definierar landskapet runt Johannisholm. Mitt i denna oförstörda natur ligger Johanisholms Stugby mitt i mellan “Venjanssjön” och “Örklingen”. Johannisholms Stugby är rymligt planerad med gott om plats för parkering. En sak som alla hus har gemensamt är den fantastiska atmosfären som de andas. Det finns flera eld- och grillplatser spridda på området och även möjligheter till att röka färsk fisk.. Det finns tvättmaskin och torktumlare. Sänglinne finns att hyra. I kiosken på campingen kan du beställa färskt bakat bröd som levereras hos er på morgonen. Det finns även dricka, godis, glass, vykort,frimärken,souvenirer, “outdoor”artiklar somt fisketillbehör och fiskekort att köpa.

 

I vårat mysiga värdshus med fantastisk utsikt över sjön Örklingen, kan du njuta av en härlig måltid.
En plats naturälskare och familjer kan njuta av friluftsliv i den vackra omgivningen där tystnad och lugn tillhör vardagen.

Johannisholms stugby erbjuder olika stugor:

 

(Klicka för information)

Historien om Johannisholm

Johannisholms stugby är kallad efter byn Johannisholm. Johannisholm är byggd år 1808 för de som jobbade på glasbruket, där de tillverkade bruksprodukter.

Idag består Johannisholm av Stugbyn, Värdshuset och campingplatsen. Johannisholms Stugby ligger idyliskt i skogen, vid Vanån och Venjanssjön. I Venjanssjön där de började producera glas på Sandön ligger grunden till Johannisholms Glasbruk. Förrut bode 110 personer i Johannisholm. Många hus har försvunnit men fler av stugorna är moderniserade. Det gamla är bevarat, som till exempel kakelugnar och kaminer.

Även gamla bageriet, vinkällaren och ladugården finns kvar. Sedan år 1999 finns en liten kyrka på området.

Stugbyn har en yta på 9 hektar. Här finns flera eldplatser där du kan grilla. Ett litet rökeri finns där du kan röka din egen fisk.

 
 

Våra stugor

På Johannisholms Stugby finns det tretton unika stugor och lägenheter med rum för 4 till 8 personer. Dessa mysiga stugor är namngivna efter fåglar som finns i omgivningen. Stugorna är rökfria och komplett möblerade samt utrustade med öppen spis eller kamin, dusch, toalett och elvärme. Stugorna är renoverade år 2006 med nya kök och ny inredning. Det speciella med stugorna är att de är byggda för 200 år sedan, därför har alla stugor en egen unik atmosfär. Njut av lugn och ro i stugbyn med skogens omedelbara närhet.

 

Aktiviter

Stugbyn är ett fantastiskt mål för utflykter och aktiviter. Omgivningen inbjuder att upptäcka naturen i kanot, med mountainbike eller till foots. För familjer och större grupper finns även guidade turer.

I närområdet finns vandringsleder och fina skogsvägar för cykelturer.

Kanoter och mountainbikes finns att hyra på campingen, som ligger 100 meter från stugbyn.

Varje vecka organiserar vi “wildlife-safari’s” där vi tar oss ut i skogen för att titta på vilda djur. Vi ser ut över den fina omgivningen från utsiktsplatser där vi gör upp eld och dricker en kopp kaffe eller te.

I området av Johannisholm finns mycket fisk. Stora gäddor, abbore, harr och öring är några av de sorter som finns. För barn finns det mycket att uppleva. En spännande piratdag,vi besöker Pippi långstrump, bygger flotte, lär oss använda kompass och bygga skogskoja.

 

Omgivningen

I omgivningen av stugbyn finns mycket att se och att uppleva för alla.

En dagstur till Fulufjället med Sveriges högsta vattenfall får du inte missa. Besök alla vackra platser som ligger rund Siljan, Nusnäs där de tillverkar Dalahästar, Rättvik med det unika “Dalhalla”, Tomteland vid Gesundaberget. Sommarland i Leksand eller Björnparken i Orsa tillhör några av alla sevärdigheterna.

 
 

Prislista 2011

 

Pris per vecka

20-12 t.o.m 04-01
14-02 t.o.m 07-03
19-06 t.o.m 28-08

Pris per vecka

05-01 t.o.m 13-02
08-03 t.o.m 18-06
29-08 t.o.m 19-12

Tjäder 1 t.o.m 4
(4-persons)
52 m2

SEK 4990,=

SEK 3890,=

Storlom 2
(6-persons)
110 m2

SEK 5490,=

SEK 4290,=

Trana 1
(6 persons)
110 m2

SEK 5990,=

SEK 4390,=

Trana 2
(8-persons)
125 m2

SEK 6490,=

SEK 4990,=

Hyr linnepakket

100 SEK

 

 

 

 

Hyr handdukpakket
(2 handdukar)

30 SEK

Hyr extra bädd

50 SEK per natt

Frukost i “gamla baggeriet p.p.

80 SEK

Dagpris är veckopris dela med 6

 

Slutstädning

400 SEK

I den perioden 01 oktober t.o.m. 30 april är priserna exclusiv elkostnaderna:

1KWh = 1,5 SEK

Husdjur är inte tillåtna i våra stugor